دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار - جستجو در پایان‌نامه‌ها

بهاره قدیمی، ۱۴۰۲

استفاده از عصاره گزنه در کاهش بار میکروبی شیر های جمع آوری شده شهرستان بجنورد

وجود باکتری در شیر و ایجاد بیماری ها به خاطر این موضوع همیشه نگرانی های به وجود اورده است. شیر از محصولات غذایی است که بسیار زود مبتلا به باکتری میشوند و باعث از بین رفتن این محصول میشوند. از این رو محققان این حوزه تلاش میکنند تا با استفاده از تحقیقاتی در این حوزه راهکارهای برای پیشگیری یا کاهش این معضلات پیدا کنند. از این رو هدف از این تحقیق استفاده از عصاره گزنه در کاهش بار میکروبی شیرهای جمع آوری شده شهرستان بجنورد می باشد. نمونه ها بطور تصادفی از 15 مرکز جمع آوری شیر، 15دامداری سنتی و 15 تانکر حمل شیر اخذ گردید. کلیه نمونه ها توسط کارشناس نمونه بردار در داخل شیشه های استریل شیشه ای مربوطه اخذ و در کنار یخ در کوتاهترین زمان ممکن به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی منتقل گردید. یافته ها نشان داد که افزودن عصاره گزنه به شیر تاثیر معناداری در کاهش بار میکروبی شیر های جمع آوری شده شهرستان بجنورد دارد. کلید واژه ها:

کلیدواژه‌ها: عصاره گزنه،شیر،کاهش بار میکروبی شیر های جمع آوری شده، شهرستان بجنورد

Thesis:

The use of nettle extract in reducing the microbial load of milk collected in Bojnord city

The presence of bacteria in milk and causing diseases has always been a concern. Milk is one of the food products that get infected with bacteria very quickly and cause this product to be destroyed. Therefore, researchers in this field try to find solutions to prevent or reduce these problems by using research in this field. Therefore, the purpose of this research is to use nettle extract to reduce the microbial load of milk collected in Bojnord city. Samples were randomly taken from 15 milk collection centers, 15 traditional livestock farms and 15 milk tankers. All the samples were taken by the expert sampler inside the corresponding sterile glass jars and transferred to the laboratory of North Khorasan Veterinary Department in the shortest possible time. The findings showed that adding nettle extract to milk has a significant effect on reducing the microbial load of milk collected in Bojnord city. Nettle extract, milk, reducing the microbial load of collected milk, Bojnord city

Keywords: Nettle extract, milk, reducing the microbial load of collected milk, Bojnord city