دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار - جستجو در پایان‌نامه‌ها

زهرا حیدری، ۱۴۰۴

بررسی و ارزیابی میزان تقلب در فرآورده های گوشتی شهرستان تربت جام.

چکیده: فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، گوشت چرخ‌کرده و انواع فراورده‌های بسته‌بندی‌شده، به دلیل سهولت در مصرف، طعم مطلوب و ارزش تغذیه‌ای بالا، از جایگاه ویژه‌ای در سبد غذایی مردم برخوردار شده‌اند. با این حال، افزایش تقاضا برای این محصولات همواره با افزایش نگرانی‌ها در خصوص سلامت، کیفیت و اصالت محتویات آن‌ها همراه بوده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی و ارزیابی میزان تقلب در فرآورده های گوشتی شهرستان تربت جام طراحی و اجرا گردید. نتایج حاصله به خوبی نشان داد که تعداد کل بافت های غیر مجاز در نمونه های سوسیس برند A به میزان 18.75% می باشد که 6.25%% دارای بافت استخوانی و 6.25% دارای بافت های پوستی و 6.25% دارای بافت اندام های تنفسی بودند. شواهدی از وجود اندام های غدد لنفاوی و اندام های غضروفی در نمونه های سوسیس برند A وجود نداشت. تعداد کل بافت های غیر مجاز در نمونه های سوسیس برند B به میزان 33.33% می باشد که 8.34% دارای بافت استخوانی و غضروفی و 16.67% دارای بافت های پوستی بودند. همچنین تعداد کل بافت های غیر مجاز در نمونه های کالباس های برند A به میزان 22.22% می باشد که 11.11% دارای بافت استخوانی و 11.11% دارای بافت های پوستی بودند. در خصوص کالباس های برند B نیز نتایج نشان داد که تعداد کل بافت های غیر مجاز در نمونه های کالباس های برند B به میزان 23.07% می باشد که 15.38% دارای بافت استخوانی و 7.70% دارای بافت های پوستی بودند.در خصوص تعداد بافت های غیر مجاز در سوسیس و کالباس های برند A و B به تفکیک درصد گوشت فرآورده های نیز نتایج نشان داد که تعداد بافت های غیر مجاز استخوانی در سوسیس های A و B تنها در نمونه های با درصد گوشت 40 تا 60 درصد بودند. نمونه های برند A و B با درصد گوشت 61 تا 90 درصد به ترتیب دارای یک مورد بافت غیر مجاز از اندام های تنفسی و غضروفی بودند. تعداد بافت های غیر مجاز استخوانی در کالباس های برند A تعداد یک نمونه با درصد گوشت 40 تا 60 درصد و در برند B یک نمونه با درصد گوشت 40 تا 60 و یک نمونه با درصد گوشت 61 تا 90 درصد بودند. نمونه های برند A و B با درصد گوشت 61 تا 90 درصد به ترتیب دارای یک مورد بافت غیر مجاز از اندام های تنفسی و غضروفی بودند. همچنین نتایج نشان داد که ارتباط معنی داری بین تعداد نمونه های دارای بافت غیر مجاز با نوع بافت در برند های مختلف سوسیس و کالباس دارد به طوری که سوسیس و کالباس های برند B از میزان بالاتری بافت استخوانی و پوستی برخوردار بودند.

کلیدواژه‌ها: کلیدواژه‌ها: تقلب، فرآورده های گوشتی، سوسیس، کالباس.

Thesis:

Investigating and evaluating the level of fraud in meat products in Torbat Jam city.

Meat products such as sausages, hot dogs, hamburgers, ground meat and various packaged products have gained a special place in people's food baskets due to their ease of consumption, desirable taste and high nutritional value. However, the increasing demand for these products has always been accompanied by increasing concerns about the health, quality and authenticity of their contents. The present study was designed and implemented with the aim of investigating and evaluating the level of fraud in meat products in Torbat Jam County. The results clearly showed that the total number of unauthorized tissues in Brand A sausage samples was 18.75%, of which 6.25% had bone tissue, 6.25% had skin tissue and 6.25% had respiratory organ tissue. There was no evidence of the presence of lymph node organs and cartilage organs in Brand A sausage samples. The total number of unauthorized tissues in the sausage samples of brand B was 33.33%, of which 8.34% had bone and cartilage tissue and 16.67% had skin tissues. Also, the total number of unauthorized tissues in the sausage samples of brand A was 22.22%, of which 11.11% had bone tissue and 11.11% had skin tissues. Regarding brand B sausages, the results showed that the total number of unauthorized tissues in the sausage samples of brand B was 23.07%, of which 15.38% had bone tissue and 7.70% had skin tissues. Regarding the number of unauthorized tissues in sausages and sausages of brands A and B, divided by the percentage of meat in the products, the results also showed that the number of unauthorized bone tissues in sausages A and B was only in samples with a meat percentage of 40 to 60 percent. Brand A and B samples with meat percentages of 61 to 90 percent had one case of unauthorized tissue from respiratory organs and cartilage, respectively. The number of unauthorized bone tissues in brand A sausages was one sample with a meat percentage of 40 to 60 percent, and in brand B, one sample with a meat percentage of 40 to 60 and one sample with a meat percentage of 61 to 90 percent. Brand A and B samples with meat percentages of 61 to 90 percent had one case of unauthorized tissue from respiratory organs and cartilage, respectively. The results also showed that there was a significant relationship between the number of samples with unauthorized tissue and the type of tissue in different brands of sausages, such that brand B sausages had a higher amount of bone and skin tissue. .

Keywords: Keywords: Fraud, meat products, sausages, hot dogs