دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار - جستجو در پایان‌نامه‌ها

پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد: علی بخشنده مهر، ۱۴۰۲

ارزیابی میزان آنزیم پکتیناز در بیومس آسپرژیلوس نایجر

مقدمه: آنزیم پکتیناز در صنعت کاربرد های مختلفی دارد. از سوی دیگر تولید بهینه این آنزیم در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. بازار جهانی آنزیم های صنعتی رو به پیشرفت است و بیوتکنولوژی در این زمینه نقش پررنگی داشته است. پکتیناز یکی از آنزیمهای مهم در صنعت است که به طور گستردهای در فرآوری صنعتی میوهها و سبزیجات مورد استفاده قرار میگیرد. هدف این مطالعه ارزیابی میزان آنزیم پکتیناز در بیومس قارچ آسپرژیلوس نایجر بوده است. روش کار: در این مطالعهی تجربی برای تکثیر میکروارگانیسم، ابتدا محیط کشت حاوی ذرت و سبوس ذرت استفاده شد. سویه اسپرژیلوس نایجر در محیط کشت رشد داده شد. به همین منظور اسپورهای موجود در اسکروکپ را جهت تلقیح به فرمانتور، وزن کرده و با محلول تویین %80 و آب دیونیزه شده مخلوط شد. آماده سازی محیط تخمیر و خالصسازی برای اندازهگیری فعالیت آنزیم انجام شد. تاثیر منابع کربن، ازت و گوگرد بر تولید پکتیناز در آسپرژیلوس نایجر بررسی شد. نتایج: آسپرژیلوس نایجر تایید هویت شد. گلوکز، مالتوتریوز و کیتوبیوز بهترین منبع برای قارچ آسپرژیلوس نایجر برای تولید آنزیم پکتیناز بود. بهترین منابع ازت بر تولید و رشد پکتیناز، محیط دارای16 گرم در لیتر آمونیاک و اوره بوده است. نیترو اسید و نیتریک از لحاظ رشد، در جایگاه بعدی قرار داشتند. بهترین منبع گوگرد محیط کشت برای رشد قارچ، محیط دارای14 گرم در لیتر منبع سولفور و سولفات، بوده است. سولفیت و سولفید در جایگاه های بعدی قرار داشتند. نتیجه گیری: آنزیم پکتیناز تحت شرایط بهینه از بیومس قارچ آسپرژیلوس نایجر به میزان قابل مالحظهای تولید شد.

کلیدواژه‌ها: کلمات کلیدی: آسپرژیلوس نایجر، آن یم پ تیناز، بهینهسازی محیط کشت

M.A. Thesis:

valuation of pectinase enzyme levels in biomass of aspergillus niger

Introduction: Pectinase enzyme has diverse industrial application. On the other hand, optimal production of this enzyme has been considered in recent years. The global market of industrial enzyme is progressing and biotechnology has played a prominent role in this field. Pectinase is one of the important enzyme in this industry, which is widely used in the industrial processing of fruits and vegtables. The aim of the present study was to evaluate the amount of pectinase enzyme in the biomass of aspergillus niger. Methodology: In this experimental study, the culture medium containing corn and corn bran was used for the propagation of the microorganism. Aspergillus niger strains was grown in culture medium. For this purpose, the spores in the screw cap were weighed and mixed with 80% Tween solution and deionized water. Fermentation medium preparation and purification were done to measure enzyme activity. The effect of carbon, nitrogen and sulfur sources on pectinase production in Aspergillus niger was investigated. Results: Aspergillus niger was characterized. Glucose, maltotriose and chitobiose were found to be the best sources for Aspergillus niger to produce pectinase enzyme. The best source of nitrogen for pectinase production was the medium containing 16 grams per liter of ammonia and urea, followed by nitro acid and nitric in the next position in terms of growth. The best source of sulfur in the culture medium for the growth of Aspergillus niger was the medium containing 14 grams per liter of sulfur and sulfate sources. Sulfite and sulfide were in the next positions. Conclusion: a considerable amount of pectinase enzyme was produced under optimal conditions from Aspergillus niger.

Keywords: Keywords: Aspergillus niger, pectinase enzyme, optimizing the culture medium